Artister & Talare på Earth Oddity Festival 2024

Maxida Märak
Artist

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Läs mer

Maxida Märak intar scen

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Read more

Franska Trion
Artist

Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ettkapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Bandet är aktuella med Matti Ollikainens bok "Trasiga Toner" om resan från Ullatti i Tornedalen till de stora scenerna, allt inramat av låttexterna från Franska Trions samtliga utgåvor samt sitt elfte album i "Är det konstigt ". Franska Trion medverkade även som ett av husbanden i SVT ́s På spåret.

Liveframträdandena har en intensitet och närvaro som inte liknar något annat.

Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till de mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnålfalla. Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

Läs mer

Franska Trion intar scen

Franska trion bildades 2002. Ett kultförklarat band som sakta men säkert fått en allt större publik. Musiken är ettkapitel för sig och det är svårt att jämföra den något annat. Musiken rör sig från det våldsamma och aggressiva till de mjukaste viskningar, där man kan höra en knappnålfalla. Texternas personliga prägel lyfter fram något alldeles allmängiltigt och blir därför också väldigt drabbande.

Read more

Johan Jörgensen
Mr. Foodtech

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Sveriges egen Mr. Foodtech, Johan Jörgensen, är en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu. Men det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Läs mer

Föreläsningar om morgondagens mat

Föreläsningsserie under eftermiddagen mellan kl 13:00 - 18:00. 

Talare inkluderar Johan Jörgensen, Tor Blomqvist, Eva Gunnare och Peter Parnes. Modereras av Emelie Fågelstedt.

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Sveriges egen Mr. Foodtech, Johan Jörgensen, är en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu. Men det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Från Jorden till Månen och Mars, hur etablerar vi en självständig livsmedelsproduktion i rymden?

Tor Blomqvist är AstroAgronomist och specialiserar sig på livsmedelsproduktion i rymden. Om vi kan odla på månen och mars borde väl inte steget för att öka självförsörjningsgraden i Norrland vara allt för långt bort?


Laponia och lappländsk matkreation

Eva Gunnare har i över 20 år arbetat i och med världsarvet Laponia; som platschef på fjällanläggningar samt projektledare i olika utvecklingsprojekt. Men 2010 utbildade hon sig till lappländsk matkreatör på Samernas Utbildningscenter i Jokkmokk då hon alltid brunnit för lokal mat, inte minst vilda örter och bär som är hennes passion och specialitet.


Matinnovation med AI och 3D-printning

Peter Parnes är professor och innovatör. Under Earth Oddity får vi lära oss mer kring morgondaegns matinnovationer där både AI och 3D-printing spelar en central roll.

Read more

Tor Blomqvist
AstroAgronomist - livsmedelsproduktion i rymden

Från Jorden till Månen och Mars, hur etablerar vi en självständig livsmedelsproduktion i rymden?

Tor Blomqvist är AstroAgronomist och specialiserar sig på livsmedelsproduktion i rymden. Om vi kan odla på månen och mars borde väl inte steget för att öka självförsörjningsgraden i Norrland vara allt för långt bort?

Läs mer

Föreläsningar om morgondagens mat

Föreläsningsserie under eftermiddagen mellan kl 13:00 - 18:00. 

Talare inkluderar Johan Jörgensen, Tor Blomqvist, Eva Gunnare och Peter Parnes. Modereras av Emelie Fågelstedt.

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Sveriges egen Mr. Foodtech, Johan Jörgensen, är en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu. Men det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Från Jorden till Månen och Mars, hur etablerar vi en självständig livsmedelsproduktion i rymden?

Tor Blomqvist är AstroAgronomist och specialiserar sig på livsmedelsproduktion i rymden. Om vi kan odla på månen och mars borde väl inte steget för att öka självförsörjningsgraden i Norrland vara allt för långt bort?


Laponia och lappländsk matkreation

Eva Gunnare har i över 20 år arbetat i och med världsarvet Laponia; som platschef på fjällanläggningar samt projektledare i olika utvecklingsprojekt. Men 2010 utbildade hon sig till lappländsk matkreatör på Samernas Utbildningscenter i Jokkmokk då hon alltid brunnit för lokal mat, inte minst vilda örter och bär som är hennes passion och specialitet.


Matinnovation med AI och 3D-printning

Peter Parnes är professor och innovatör. Under Earth Oddity får vi lära oss mer kring morgondaegns matinnovationer där både AI och 3D-printing spelar en central roll.

Read more

Eva Gunnare
Lappländsk matkreatör & inspiratör

Laponia och lappländsk matkreation

Eva Gunnare har i över 20 år arbetat i och med världsarvet Laponia; som platschef på fjällanläggningar samt projektledare i olika utvecklingsprojekt. Men 2010 utbildade hon sig till lappländsk matkreatör på Samernas Utbildningscenter i Jokkmokk då hon alltid brunnit för lokal mat, inte minst vilda örter och bär som är hennes passion och specialitet.

Läs mer

Föreläsningar om morgondagens mat

Föreläsningsserie under eftermiddagen mellan kl 13:00 - 18:00. 

Talare inkluderar Johan Jörgensen, Tor Blomqvist, Eva Gunnare och Peter Parnes. Modereras av Emelie Fågelstedt.

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Sveriges egen Mr. Foodtech, Johan Jörgensen, är en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu. Men det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Från Jorden till Månen och Mars, hur etablerar vi en självständig livsmedelsproduktion i rymden?

Tor Blomqvist är AstroAgronomist och specialiserar sig på livsmedelsproduktion i rymden. Om vi kan odla på månen och mars borde väl inte steget för att öka självförsörjningsgraden i Norrland vara allt för långt bort?


Laponia och lappländsk matkreation

Eva Gunnare har i över 20 år arbetat i och med världsarvet Laponia; som platschef på fjällanläggningar samt projektledare i olika utvecklingsprojekt. Men 2010 utbildade hon sig till lappländsk matkreatör på Samernas Utbildningscenter i Jokkmokk då hon alltid brunnit för lokal mat, inte minst vilda örter och bär som är hennes passion och specialitet.


Matinnovation med AI och 3D-printning

Peter Parnes är professor och innovatör. Under Earth Oddity får vi lära oss mer kring morgondaegns matinnovationer där både AI och 3D-printing spelar en central roll.

Read more

Peter Parnes
Professor och Innovatör - Matinnovation med AI och 3D-printning

Matinnovation med AI och 3D-printning

Peter Parnes är professor och innovatör. Under Earth Oddity får vi lära oss mer kring morgondaegns matinnovationer där både AI och 3D-printing spelar en central roll.

Läs mer

Föreläsningar om morgondagens mat

Föreläsningsserie under eftermiddagen mellan kl 13:00 - 18:00. 

Talare inkluderar Johan Jörgensen, Tor Blomqvist, Eva Gunnare och Peter Parnes. Modereras av Emelie Fågelstedt.

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Sveriges egen Mr. Foodtech, Johan Jörgensen, är en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu. Men det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Från Jorden till Månen och Mars, hur etablerar vi en självständig livsmedelsproduktion i rymden?

Tor Blomqvist är AstroAgronomist och specialiserar sig på livsmedelsproduktion i rymden. Om vi kan odla på månen och mars borde väl inte steget för att öka självförsörjningsgraden i Norrland vara allt för långt bort?


Laponia och lappländsk matkreation

Eva Gunnare har i över 20 år arbetat i och med världsarvet Laponia; som platschef på fjällanläggningar samt projektledare i olika utvecklingsprojekt. Men 2010 utbildade hon sig till lappländsk matkreatör på Samernas Utbildningscenter i Jokkmokk då hon alltid brunnit för lokal mat, inte minst vilda örter och bär som är hennes passion och specialitet.


Matinnovation med AI och 3D-printning

Peter Parnes är professor och innovatör. Under Earth Oddity får vi lära oss mer kring morgondaegns matinnovationer där både AI och 3D-printing spelar en central roll.

Read more

Ann Liljeholm
Operativt ansvarig och medgrundare av Noah – Lokal Mat

Läs mer

Småskaligt närproducerad mat

Föreläsning med Ann Liljeholm, operativt ansvarig och av grundarna av Noah – Lokal Mat, en återförsäljare och grossist av småskaligt närproducerad mat. Produkterna från ett 40-tal producenter säljs via en webshop samt på utvalda butiker i dagligvaruhandeln där de verkar som agent för småskaliga matproducenter och säljer produkterna under varumärket Noah – Lokal Mat. 

Det har med andra ord aldrig varit så enkelt som nu att handla lokalproducerad mat samt stötta en levande landsbygd, sin lokala bonde, biologisk mångfald, ökad självförsörjningsgrad i Sverige, klimatmålen, naturen, djuren och den oerhört viktiga kunskap och det kulturarv som varje livsmedelsproducent besitter. 

Ann kommer berätta om företagets resa, hur de når ut till slutkund i bl.a. dagligvaruhandeln samt planerna framåt.

Read more

Så möter norrbotten utmaningar med morgondagens mat

Paneldiskussion kring nuläge, utmaningar och möjliga vägar framåt för att öka den lokala livsmedelsförsörjningen. 

Read more

Thomas Fägerman
VD Boden Business Park

Läs mer

Invigningstal

Earth Oddity Festival invigs. Thomas Fägerman, VD Boden Business Park, och moderator Emelie Fågelstedt på scen.

Read more

Så möter norrbotten utmaningar med morgondagens mat

Paneldiskussion kring nuläge, utmaningar och möjliga vägar framåt för att öka den lokala livsmedelsförsörjningen. 

Read more

Joachim Palmgren
Lokal kock och köksansvarig Peetgården & Foodmaker

Läs mer

Emelie Fågelstedt
Futurist och Moderator

Läs mer

Invigningstal

Earth Oddity Festival invigs. Thomas Fägerman, VD Boden Business Park, och moderator Emelie Fågelstedt på scen.

Read more

Så möter norrbotten utmaningar med morgondagens mat

Paneldiskussion kring nuläge, utmaningar och möjliga vägar framåt för att öka den lokala livsmedelsförsörjningen. 

Read more

Föreläsningar om morgondagens mat

Föreläsningsserie under eftermiddagen mellan kl 13:00 - 18:00. 

Talare inkluderar Johan Jörgensen, Tor Blomqvist, Eva Gunnare och Peter Parnes. Modereras av Emelie Fågelstedt.

Vem bestämmer vad vi ska äta i framtiden? Ja, inte är det du inte.

Sveriges egen Mr. Foodtech, Johan Jörgensen, är en ledande auktoritet inom den pågående disruptionen inom matsektorn. Maten är kort sagt det nya klimatet och när vi sitter på hemmet om några decennier kommer vi att nickande säga att omställningen av matsystemet var det som definierade vår tid. Ser vi inte det beror det på att vi är döda. Det är bråttom nu. Men det är inte bara undergång vi ser framför oss. Vi kan producera mat av koldioxid, odla kött i tankar och få en personligt skapad middag producerad av 3D-printers. Allt drivs av data, tech och innovation. I framtiden är mat inte en produkt utan definieras av sin data, liksom vi själva. Den datan kommer att hamna hos helt nya aktörer. Därför är det dags att sluta fråga vad det blir till middag och börja fundera över vem det är som bestämmer vad vi äter.

Från Jorden till Månen och Mars, hur etablerar vi en självständig livsmedelsproduktion i rymden?

Tor Blomqvist är AstroAgronomist och specialiserar sig på livsmedelsproduktion i rymden. Om vi kan odla på månen och mars borde väl inte steget för att öka självförsörjningsgraden i Norrland vara allt för långt bort?


Laponia och lappländsk matkreation

Eva Gunnare har i över 20 år arbetat i och med världsarvet Laponia; som platschef på fjällanläggningar samt projektledare i olika utvecklingsprojekt. Men 2010 utbildade hon sig till lappländsk matkreatör på Samernas Utbildningscenter i Jokkmokk då hon alltid brunnit för lokal mat, inte minst vilda örter och bär som är hennes passion och specialitet.


Matinnovation med AI och 3D-printning

Peter Parnes är professor och innovatör. Under Earth Oddity får vi lära oss mer kring morgondaegns matinnovationer där både AI och 3D-printing spelar en central roll.

Read more